dinsdag 4 september 2012

Hachee......

Vandaag liep ik door de supermarkt op zoek naar Kook inspiratie
En zo kwam ik bij t kruidenrek terecht en wist het vandaag Hachee


Je hebt nodig :
500 gr Hachee vlees  
Water
Uien
Pepertje   ( jaja daar is i weer )
Knoflook
Aardappelen
Peper zout laurier en kruidnagel provinciale kruiden paprika poeder
(Verse) nootmuskaat ( ik zelf heb de hele noten en rasp die )
Braadboter
Juspoeder
Olijfolie

Je laat een half pakje braadboter smelten in je braadpan
In die tijd kruid je je vlees , of je snijdt m voordat je het aanbraadt of je snijdt het als het aangebraden is
Je snijdt je uien klein en t pepertje je maakt de teentjes knoflook schoon

Als het vlees aangebraden is haal je het uit de pan en laat het even rusten
In de boter waar je het vlees in gebakken hebt gooi je nu de ui die je even aanfruit

Daar doe je het fijn gesneden rode pepertje bij
Pers daar de teentjes knoflook boven uit en roer het geheel ff door
doe er 1 a 2 laurierblaadjes bij en 2 kruidnagels !!
TIP !! druk de kruidnagels door het Laurierblad heen dan hoef je er later niet naar te zoeken
Snij dan het vlees klein , als het al klein gesneden is doe het dan terug in de braadpan
Giet ook het vocht wat van het vlees afgekomen is mee de pan in
roer dat even door en doe er dan 250 ml water bij en n zakje juspoeder
Laat dat een uurtjes op een heel zacht vuur  sudderen
 voeg er na die 2 uur nog een zakje Hacheemix aan toe
en laat t geheel nog heel even sudderen

Je kan hachee eten met van alles erbij ! Friet , aardappelpuree, rijst , gekookte aardappelen
Of de Noedels uit Tsjechiƫ ( zie recept van Gisteren )
Wij eten ze vandaag met Frietpartjes  

Borstel je aardappelen schoon en snij ze eerst door de helft en dan in kwartjes en
snij van die kwartjes mooie partjes
Strooi er wat  Zout en paprika poeder en of provenciale kruiden overheen
Verwarm de frituur en pak ze daarin Goudbruin van Kleur 


je kunt deze partjes ook in de oven bereiden
Verwarm de oven voor op 190°c-200°C.
Was de aardappelen. Hou je van de schil, laat die er dan aan (doe ik ook altijd),
Wil je ze zonder schil dan schil je de aardappelen.
Snij de aardappel door in de lengte en snij iedere helft dan in 4 partjes.
Doe de olie met de kruiden, look en paprikapoeder in een plastic diepvrieszakje.
Doe de aardappelpartjes ook in het zakje, hou het dicht en schud goed met het zakje, zodat alle aardappelpartjes bedekt zijn met olie.
Verdeel de aardappeltjes in een ovenschotel en bak ze gedurende 45 min - 1 u of tot ze gaar zijn.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten