Hondenkoekjes met Pindakaas of Honing
Van mijn Sous chefs kreeg ik het verzoek
Of zij ook n recept mochten plaatsen?
Zij zien er op toe, dat er Goed gekookt word
Tja wie ben ik dan he om hun dat te weigeren
Dus hier komt ti
Wat heb je nodig ?
100 gr witte meel
100 gr volkoren meel
Ei
2 eetlepels pindakaas of
2 eetlepels honing
knoflookpoeder of 1 teen verse knoflook
4 a 5 eetlepels olie
Water of Kippenboullion
Verwarm de oven voor op 175 gr
Meng alle ingrediënten met mekaar in n kom
Maak twee delen 1 met pindakaas erdoor en de ander met de Honing erdoor
Voeg daar wat water of kippenbouillon aan toe om het
Deeg smeuig te maken maar niet te vochtig
Maak van dat deeg kleine bolletjes ter grote van kruidnootjes
Of rol het deeg tot een plak en steek er leuke vormpjes uit
Leg die op n bakplaat die bekleed is met bakpapier
En bak ze ongeveer 20 min af op 175 Graden
Beestachtig lekker !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Voor de Koekjes met vis ga je als Volgt te werk
Hondenkoekjes met tonijn.
1 blikje tonijn in eigen nat
300 gram volkorenbloem
4 tenen knoflook
2 eieren
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels gehakte peterselie
Doe de tonijn met het vocht en de knoflook in de blender en
maakt fijn.
Voeg de bloem, eieren, peterselie en de olijfolie
toe.
Maak hiervan een deeg. (voeg eventueel nog bloem bij tot
het deeg niet meer plakt).
Rol het deeg uit op 1/2 cm dikte en
steek vormpjes uit.
Leg de koekjes op bakpapier op een bakplaat
en laat gedurende 20 minuten bakken op 180-200°C.
Wil je de
koekjes redelijk hard, dan zet je de oven af, maar laat de
koekjes nog enkele uren in de oven verder bakken.
Je kan de
koekjes variëren door bijvoorbeeld een blikje zalm, sardientjes
of makreel te gebruiken.
In plaats van peterselie kan je ook
brandnetel gebruiken (vooral goed voor honden met
gewrichtsproblemen).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten