dinsdag 11 september 2012

Beestachtig lekker ....

Hondenkoekjes met Pindakaas of Honing


Van mijn Sous chefs kreeg ik het verzoek
Of zij ook n recept mochten plaatsen?
Zij zien er op toe, dat er Goed gekookt word
Tja wie ben ik dan he om hun dat te weigeren
Dus hier komt ti

Wat heb je nodig ?

100 gr witte meel
100 gr volkoren meel
Ei
2 eetlepels pindakaas of
2 eetlepels honing
knoflookpoeder of 1 teen verse knoflook
4 a 5 eetlepels olie
Water of Kippenboullion

Verwarm de oven voor op 175 gr
Meng alle ingrediënten met mekaar in n kom
Maak twee delen 1 met pindakaas erdoor en de ander met de Honing erdoor 
Voeg daar wat water of kippenbouillon aan toe om het
Deeg smeuig te maken maar niet te vochtig
Maak van dat deeg kleine bolletjes ter grote van  kruidnootjes
Of rol het deeg tot een plak en steek er leuke vormpjes uit
Leg die op n bakplaat die bekleed is met bakpapier
En bak ze ongeveer 20 min af op 175 Graden

Beestachtig lekker !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Voor de Koekjes met vis ga je als Volgt te werk

Hondenkoekjes met tonijn.

1 blikje tonijn in eigen nat
300 gram volkorenbloem
4 tenen knoflook
2 eieren
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels gehakte peterselie


Doe de tonijn met het vocht en de knoflook in de blender en maakt fijn.
Voeg de bloem, eieren, peterselie en de olijfolie toe.
 Maak hiervan een deeg. (voeg eventueel nog bloem bij tot het deeg niet meer plakt).
Rol het deeg uit op 1/2 cm dikte en steek vormpjes uit.
 Leg de koekjes op bakpapier op een bakplaat en laat gedurende 20 minuten bakken op 180-200°C.
Wil je de koekjes redelijk hard, dan zet je de oven af, maar laat de koekjes nog enkele uren in de oven verder bakken.
Je kan de koekjes variëren door bijvoorbeeld een blikje zalm, sardientjes of makreel te gebruiken.
 In plaats van peterselie kan je ook brandnetel gebruiken (vooral goed voor honden met gewrichtsproblemen).

   







Geen opmerkingen:

Een reactie posten