Een recept van Sandra van der meer Thanks Sandra
Tomatensoep met een chinees tintje
Water
Kipfile/kippenpoot
1 Bouillon blokje
Klein blikje Tomaten puree
Pakje gezeefde tomaten
Ketjap manis 100/150ml
Flesje kookroom
Sambal naar smaak
Scheutje natrena
Bosui
Taugé
Ei
Kook de kip gaar met bouillonblokje. Als je een kippenpoot
gebruikt moet je deze als hij gaar is wel even plukken.
Vervolgens voeg je de gezeefde tomaten toe, om meer dikte te
krijgen tomaten puree, daarna na smaak de ketjap manis en om het iets te zoeten
voor de jeugd doe ik er een scheutje natrena in, vervolgens na smaak sambal en
de inhoud van een flesje kookroom. Dit alles weer een beetje door laten koken,
op het laatst roer je fijn gesneden bosui toe en taugé moeten een beetje
knapperig blijven. Als laatste bak je in enkele koeken pan roer ei en die voeg
je net voor het opdienen ook toe aan de soep.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten