dinsdag 18 september 2012

Bakker heeft u ook worteltjestaart?.........

""""Er komt een konijn bij de bakker en vraagt: “Bakker, heeft u ook worteltjestaart?” “Nee, het spijt me,” zegt de bakker, “worteltjestaart heb ik niet.” De volgende dag komt het konijn weer langs en vraagt: “Bakker, heeft u worteltjestaart?” “Nee,” zegt de bakker, “worteltjestaart heb ik niet.” Elke dag komt het konijn om worteltjestaart zeuren, en de bakker wordt het zo zat dat hij een worteltjestaart bakt. Als de volgende dag het konijn weer langskomt, vraagt ‘ie: “Bakker, heeft u worteltjestaart?” “Ja,” zegt de bakker. Zegt het konijn: “Vies he?”

 

 

haha of het vies is nee denk van Niet maar probeer het zelf eens uit zou ik zeggen !

Australische zoete worteltaart Gebruikers opties

Ingrediënten voor 4 personen

4 geraspte wortels,
1 klein kopje olijfolie,
Anderhalve kop zelfrijzend bakmeel,
Drie opgeklopte eieren,
1 kopje bruine suiker,
150gram gehakte walnoten,
1 tl sodium bicarbonate, Bakpoeder dus !
2 tl kaneelpoeder,
25 gram geschaafde amandelen
Voor het glazuur:
250 gr roomkaas, 1 kopje poedersuiker, 1 tl vanille extract

Voorbereiding
De oven voorverwarmen op 180 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier.

Hoe maak je nou worteltjestaart ? Nou als Volgt !

Mix de olie, bruine suiker en de eieren met elkaar met een mixer tot een gladde substantie.
Meng de bloem, bak & kaneelpoeder met elkaar en zeef dit boven het mengsel van de eieren olie en suiker.
Meng dit geheel voorzichtig door elkaar.

Voeg hieraan de geraspte wortelen en de gehakte walnoten toe en meng dit alles nogmaals goed.
Verdeel dit mengsel over de beklede bakvorm. (voor de zekerheid ook even invetten met boter).


Bak de taart in de voorverwarmde over in 45-50 minuten totdat deze mooi van kleur is. Laat de taart hierna nog even 10 minuten afkoelen en keer hem dam om op een bakplaat of ovenrooster.

Voor het glazuur meng je de roomkaas, poedersuiker en vanille extract met een mixer.
Dit mengsel smeer je uit over de taart en versier de taart daarna met de amandel schaafsels.
Lekker met zelf geklopte slagroom met een vleugje vanille en kaneel erdoor.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten