zondag 9 september 2012

Sangria ...

Met deze heerlijke temperaturen heb ik voor jullie t recept Voor Sangria
Een lekker fris drankje met n bite 


SANGRIA !!

1 liter rode wijn
sap van 2 sinaasappels
Vers fruit  kan van alles zijn wat er nog op je fruitschaal ligt ( anders ff kopen )
1 blik fruit kan ook als je geen vers fruit in huis hebt
IJsblokjes
2 citroenschillen
2 snufjes kaneel


De echte Sangria wordt gemaakt met een goedkope wijn, dus koop geen speciaal goede wijn
Een gewone tafelwijn is prima!
Doe de wijn in een grote karaf, en  Voeg de kaneel toe
Meng eventjes en vervolgens voeg dan het sap van de sinaasappels toe. 
Ik snijd altijd wat schijfjes extra en doe deze er ook in. 
Gooi de citroenschillen en de stukjes vers fruit en /of het fruit uit blik er ook bij 
Goed roeren en een paar uur in de koelkast laten trekken.
Je kunt je Sangria zelf sterker, of juist lichter maken. Voeg wat fanta of sinaasappelsap toe om ′m iets minder alcoholisch te maken en een scheutje vodka, brandy, bitter, rum of gin toe om ′m sterker te maken
Serveer de Sangria in een mooie kan of een Groote schaal soeplepel erin glazen eromheen en iedereen kan net zoveel fruit en vocht pakken naar eigen smaak 

Proost !! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten