woensdag 26 september 2012

Kip Madras ..

Vandaag aten we Kip Madras Wattu Kip op n matras Nee haha Kip Madras

Je hebt hiervoor nodig :
Een pak Kip Madras
Kipfilet  
Appel
Creme Fraise 125 ml
Rood pepertje
Groentepakket ( staat niet op het originele recept maar ik doe het er wel in )
Wat lepels Olie

Je snijdt de kipfilet in reepjes
Dan neem je het zakje marinade en mengt die met wat olie ff husselen en hij,s klaar
Doe daar de Kipreepjes in roer het geheel ff om zodat alle reepjes onder de marinade zitten
Laat het daar mindstens 10 min in marineren
( zoals al eens eerder gezegd langer laten marineren is altijd nog lekkerder )
Zet een pan met water op voor de rijst
Ik neem naast de portie rijst uit het pak nog 2 kopjes rijst extra ( mijn mannen zijn grote eters )
Zodra het water kookt kan de rijst erbij laat het water dan weer aan de kook komen en kook de rijst
8 min afgieten en heel even laten staan met n deksel op de pan
Zet een braadpan Zonder boter op en doe daar zodra de pan warm is de gemarineerde kipfilet reepjes in 
De kipfilet heeft een Olie marinade laagje dus je hebt geen boter nodig
Snij het pepertje in smalle reepjes en voeg die aan de kip toe 
Als de kip gaar is doe er dan het Groentepakket bij
Bak dat samen even aan en ondertussen schil je het appeltje en snij die in blokjes
Gooi die ook in de pan en verwarm ze even mee 
Voeg dan 350 ml water aan de braadpan toe en het zakje Madras-saus
Neem de creme Fraise ( 125 ml) en roer dat er ook door
Laat alles 2 min goed doorkoken en dan kun je het serveren
Serveer de rijst los van de Kip Madras en maak er B.v komkommer in het zuur bij

T lijkt een beetje op Kip kerrie als je het ziet en ruikt maar de smaak is anders
Eet se


Geen opmerkingen:

Een reactie posten