woensdag 12 september 2012

Kip Kerrie....

Vandaag heb ik lekkere Kip kerrie gemaakt



En wat heb ik er allemaal in gestopt en voor geshopt           

Ui
Kipfilet                                                                     
Knoflook vers of poeder
Pepertje of sambal
Paprika ( 3 kleuren pak )
Een blikje annanas
Rijst
Kerriesaus
Braadboter
Water
Evt wat kookroom
Peper zout paprikapoeder (hot)



Je doet een klontje boter in de pan en je snippert de ui en snijdt de peper en paprika klein
De ui het pepertje en de paprika fruit je even aan
Daar knijp je 2 teentjes knoflook bovenuit of strooit er knoflookpoeder overheen
Dan snij je de kipfilet in reepjes of blokjes Be creative haha
Die gooi je in de braadpan erbij en hussel het geheel even goed door
Kruid dan het vlees naar smaak laat dan op een laag vuur de kip gaar worden
Open het blikje ananas ( als het schijven zijn even in stukjes snijden) en laat die even uitlekken
Maak dan de mix voor kerriesaus of maak m van kerriepoeder zie recept onderaan *
Schenk de kerriesaus en de stukjes ananas bij de kipfilet en roer het geheel even goed door
Scheutje Kookroom erbij doen en even proeven of er nog wat room of sambal bij moet
heel even door laten koken en dan t vuur eronder uit draaien
Kook de rijst en serveer de rijst los van de kip Kerriesaus
Elke soort rijst heeft n andere tijd waarop ze gaar is
Dus hou de bereidingstijd aan die op het pak of de zak staat
 


*
0.5 liter melk
30 gram boter
30 gram bloem
kerrie
zout
peper

Een zelfgemaakte kerriesaus is erg gemakkelijk te maken en veel goedkoper (en minder zout!) dan kant-en-klare sauzen uit de supermarkt.
Voor een halve liter melk smelt je 30 gram boter in een pannetje.
Niet bruin laten worden, maar gewoon smelten.
Dan 30 gram bloem erbij en goed roeren met een garde.
Je krijgt dan een soort pastadeegje.
Beetje warm laten worden, zodat de bloem gaar wordt.
En weer: niet bruin laten worden, anders wordt de uiteindelijke saus ook bruin.
Dan de melk erbij en op smaak brengen met peper, zout en natuurlijk de kerrie!
Als de melk warm wordt (wel zeer regelmatig roeren!) dan wordt de saus vanzelf dik.
Mocht de saus iets aan de flauwe kant zijn, is het erg lekker om wat sweet-chilisaus er bij te doen.
 

1 opmerking: