vrijdag 28 september 2012

Kwarktaart ..

Vandaag maken we lekkere kwarktaart
We kiezen voor t gemak dus nemen een kant en klare mix
Maar je kan de bodem ook zelf maken van Volkorenkoekjes met gesmolten boter
En de vulling van Kwark en gelatine en slagroom


Voor mijn versie heb je nodig ;
Springvorm van 22-24 cm
50 gr boter
400 mililiter water
500 gr kwark
250 mililiter slagroom
Vers fruit of fruit uit blik 

leg op de bodem van je springvorm bakpapier 
Smelt 50 gr boter doe daar de mix voor Kruimelbodem bij en roer het goed
Let op !! het hoort Niet glad te worden maar wat korrelig
Bedek Hiermee de bodem van de springvorm En druk het goed aan
Nu hoort er wel n gladde ondergrond te ontstaan

Doe 400 ml water in een kom en voeg de kwarktaart mix daaraan toe


Mix dat 3 min op de hoogste stand voeg dan de kwark en de slagroom toe
En mix dat geheel nog eens 1 minuut


Giet het dan over de bodem van de springvorm die je net bekleed hebt met de kruimelbodem
Zorg dat je bovenkant mooi egaal word
Zet de taart minimaal 1 uur in de koelkast en garneer m met vers fruit en Slagroom
je kan aan de kwark ook nog vers fruit toevoegen dan heb je stukjes fruit in je kwarktaart
Smullen word het zowieso


Geen opmerkingen:

Een reactie posten