maandag 24 september 2012

prakie bloemkool...

Vandaag een lekkere prak t weer vraagt er bijna om

Gekookte aardappelen met Bloemkool en verse worst & een papje natuurlijk

Wat heb je nodig

Aardappelen
bloemkool
Sausje  ( neem er 1 met je eigen smaak )
Verse worst
zout
Braadboter
Verse Nootmuskaat

Schil de aardappelen en spoel ze schoon zet ze onder water met n flinke schep zout
Maak de bloekool schoon je kan er losse bloemkool roosjes van maken , maar ook alleen t groen en t harde hart verwijderen en m in z,n geheel koken .
Let wel op de gaartijd kan dan iets langer duren .
Zet ook de bloemkool onder water met wat zout en zet ze op het fornuis op hoog vuur en zet de vlam  iets lager als de bloemkool goed aan de kook is.
Als de bloemkool goed kookt zet dan het vuur onder de aardappelen aan op hoog vuur zodra ze koken zet de vlam dan iets lager .
Smelt een half pakje braadboter in de koekepan of braadpan en bak hierin als de boter lichtbruin is de sauzijzen gaar en bruin .
Prik af en toe in de bloemkool en de aardappelen of ze gaar zijn .
Zodra de bloemkool gaar is Giet dan een deel van het kookvocht in een kom
Giet dan de rest van het kookvocht in de gootsteen en rasp wat verse nootmuskaat over de bloemkool
Voeg daar de sausmix aan toe en mix dat tot een smeuig sausje .



Giet de aardappelen af en haal de braadworst uit de pan en leg die even op n bord
Doe wat warm water bij de braadboter en laat dat even doorkoken voor n dikkere jus
Dek de tafel en geniet van een lekkere warme Prak Bloemkool Met n papje !!



Eet smakelijk Geitebreiers !!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten