donderdag 13 september 2012

Tomatensoep maar dan net ff anders ...

Vandaag een recept voor Tomaten soep , maar dan net ff anders

Een recept van Sandra van der meer Thanks Sandra

Tomatensoep met een chinees tintje

Water
Kipfile/kippenpoot
 1 Bouillon blokje
 Klein blikje Tomaten puree
Pakje gezeefde tomaten
Ketjap manis 100/150ml
Flesje kookroom
Sambal naar smaak
Scheutje natrena
Bosui
Taugé
Ei


Kook de kip gaar met bouillonblokje.  Als je een kippenpoot gebruikt moet je deze als hij gaar is wel even plukken.
Vervolgens voeg je de gezeefde tomaten toe, om meer dikte te krijgen tomaten puree, daarna na smaak de ketjap manis en om het iets te zoeten voor de jeugd doe ik er een scheutje natrena in, vervolgens na smaak sambal en de inhoud van een flesje kookroom. Dit alles weer een beetje door laten koken, op het laatst roer je fijn gesneden bosui toe en taugé moeten een beetje knapperig blijven. Als laatste bak je in enkele koeken pan roer ei en die voeg je net voor het opdienen ook toe aan de soep.

Lekker met vers gebakken brood

Geen opmerkingen:

Een reactie posten