vrijdag 21 september 2012

Stoofpeertjes ..

Stoofpeertjes uit eigen Bakerygaard

Je hebt nodig :

Stoofpeertjes de hoeveelheid hangt af van hoeveel trek je in stoofpeertjes hebt
Suiker
Water
Wijn

Je schilt de peertjes en je verwijderd het klokhuis met n speciale klokhuisverwijderaar
Of je snijdt ze in 4 partjes en haalt met n mesje t klokhuis eruit
Dan doe je de geschilde ontklokhuisde peren in een grote pan
waar je n liter water aan toe voegt en n liter wijn
Euh 750 milliliter als je man thuis is die ziet dat zijn rode wijn in de peren sneuvelt
Hihi schenk die 250 mililiter in een glas en geef die aan je man
Of aan jezelf als je daar van houdt , maakt het koken wel leuker
Haha kijk maar naar Joop Braakhekke die kookt altijd met n glas in z,n handen
Breng de peren met water en wijn aan de kook en gooi er 300 gram suiker bij
Roer de suiker goed door zodat het opgenomen is in het vocht en niet naar de bodem zakt
Zet dan t vuur wat lager en laat de peertjes zachtjes ongeveer 1, half a 2 uur sudderen
Serveer ze warm als Groente of koud als Toetje met ijs of slagroom
Eet se







Geen opmerkingen:

Een reactie posten