woensdag 3 oktober 2012

Bitterkoekjesbavarois ...

Vandaag gaan we lekkr kokkerellen met Bitterkoekjes

100 gr Bitterkoekjes
25 cc  Amaretto
4         Blaadjes gelatine ( van 10 gr)
2 Dl     Room
2 Dl     Melk
2 x 30  Gram Suiker
3          Eiredooiers

Breek de bitterkoekjes in stukjes en dompel ze in de Amaretto
Week de gelatine 10 min in koud water
Breng de melk met 30 gram suiker aan de kook
Klop de eidooiers schuimig met de andere 30 gr suiker
Giet voorzichtig al roerend de melk met de suiker daarbij
Knijp de gelatine uit en smelt haar in het ei/melk/suiker mengsel
Laat het ff afkoelen


Klop de room lobbig niet te stijf maar dik vloeibaar
Roer de in de amaretto gedrenkte bitterkoekjes door het ei/melk/suiker mengsel
Spatel dan voorzichtig de opgeklopte Room erdoorheen
Blijf af en toe  roeren tot het stijf word en de koekjes niet meer naar de bodem zakken
Giet het dan in een met water gespoelde vorm
En laat het dan Mindstens 2 uur opstijven en afkoelen in de Koelkast
Stort de Bavarois op een groot bord of schaal en garneer ze met koekjes en room



of giet de bavarios op een mooie schaal en drapeer daar bitterkoekjes omheen
Giet over de koekjes wat Amaretto en laat het opstijven in de koelkast
Lekker met n dot room !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Het handige is dat je deze taart 1 dag van te voren al klaar kunt maken !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten