dinsdag 2 oktober 2012

Troostrijk Chocolade taartje...

In het boek wat ik aan het lezen ben beschrijft de schrijfster hoe een personage de lekkerste dingen kookt
En het leuke is recepten van die gerechten staan achter in het boek

Vandaag dus de Troostrijke chocolade taart

wat moet erin ;
225 gr Pure chocolade
100 gr Boter
4    Eieren
175 gr Fijne basterdsuiker
2 Eetlepels bloem
1 Theelepen kaneel

Vet een taartvorm van 30 cm in en bestrooi de binnenkant met wat Bloem
Verwarm de oven voor op 140 Graden
Verwarm de chocolade samen met de boter au bain marie op een laag vuurtje tot beide goed gesmolten zijn
Roer het mengsel geregeld om
Spilts de eieren en klop het eiwit met een snufje zout stijf
Klop in een andere kom het ei geel samen met de suiker schuimig op
Voeg de bloem en het kaneel toe aan de dooiers dus het eigeel roer alles goed door mekaar
en schenk daarna de gesmolten chocolade erbij en maak er een gelijkmatig mengsel van
Spatel voorzichtig als laatste de stijfgeslagen eiwitten er door heen
Schenk het beslag in de taartvorm en bak de taart in het midden van de oven
Circa 40 a 45 min Laat de taart in de vorm afkoelen
Lauw is ze heerlijk maar wel machtig , garneer de taart met zelfgeklopte slagroom



Of !!! je kunt ook de taart halveren en tussen de 2 lagen slagroom en jam of puddingcreme smeren
En met gesmolten chocolade de buitenkant  garneren , leuke chocolaatjes erop  ook lekker met verse aardbeien   en Viola !!

lekker bakie koffie thee of warme chocomelk erbij en ik zeg  Genieten met n grote G !!!


1 opmerking:

  1. jummie.... ik was vandaag in een chocoshop, ik heb de verleiding weerstaan, nix voor mezelf gekocht!! tis maar goed dat je niet in de buurt woont Ellen, anders wastie al voor de helft opgeweest. ;)

    BeantwoordenVerwijderen