zondag 28 oktober 2012

Hartige hapjes...

Vandaag een recept voor " Hartige hapjes 

Wat haal je ervoor in huis :

2 el olie 
1 sjalotje Fijngesneden
3 tl kerriepoeder
150 g tuinerwten (diepvries)
150 g gebraden kipfilet (broodbeleg) in dunne reepjes
1 pak filobladerdeeg (diepvries) ontdooid 
2 eieren, losgeklopt
olie om te frituren 
4 Grote aardappelen in blokjes  


Kook de aardappelblokjes in een bodempje water met zout in 5 min gaar
En laat de blokjes daarna uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie in een anti aanbak koekenpan en fruit hierin de sjalot.
de kerrie erdoor en schep de aardappelblokjes, de tuinerwten en de kipfilet erbij.


Bak al roerend op middelhoog vuur nog 2-3 min. door
En breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
Verhit het frituurvet tot 175 °C.
Bestrijk een vel filodeeg met ei en vouw het dubbel met de bestreken kant naar binnen.
Schep 1 el van het aardappel-kipmengsel in de hoek van het dubbelgevouwen vel
En bestrijk het deeg eromheen met ei.
Vouw het vel dubbel over de vulling heen en bestrijk weer met ei.
Vouw het deeg schuin dubbel tot een driehoekje.
Maak op deze manier 12 flapjes.
 Frituur de flapjes per 2 à 3 stuks in 5 min. goudbruin.
Lekker met Griekse yoghurt en zoete chilisau

Geen opmerkingen:

Een reactie posten