donderdag 4 oktober 2012

Home made mayonaise..

Vandaag een Frietdag maar ook daar kun je nog veel recepten over schrijven
En vandaag dus Home made mayonaise
In 10 min gefikst 


Wat heb je ervoor nodig ..

1 Eierdooier
1 Peper en zout
1 Theelepel Mosterd
Sap van 1 citroen of 2 theelepels witte azijn
3,5 deciliter olijfolie of zonnebloemolie


Voor het maken van de Mayonaise doet je de eierdooiers, met mosterd( poeder) , zout en peper naar smaak, in een koude kom.
Klop dit door elkaar met een houten lepel of mixer
Terwijl je voortdurend blijft kloppen, voeg dan druppelsgewijs de olie toe, in het begin vooral niet te vlug.

Wanneer het mengsel dikker wordt, kan de olie er wat vlugger worden bijgevoegd uiteindelijk in een dun straaltje.

Wanneer de mayonaise te dik wordt, verdun haar dan met een beetje wijn,azijn of citroensap en ga dan verder met het bijgieten van de olie.

Maak de mayonaise af door er de resterende wijn, azijn of citroensap door te kloppen.
Zo maakt u een dikke mayonaise, geschikt als deksaus.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten