woensdag 17 oktober 2012

draadjesvlees Grootmoeders old school..

Vandaag staat er op het menu" Draadjesvlees

Als m,n moeder het maakte Moest ik gewoon ff  de deksel van de pan halen om de heerlijke lucht ervan op te snuiven en als het lukte een randje vet en vlees "pikken
Maar m,n moeder had geloof me ogen in haar rug ze wist het als ik dat deed  hahaha !!
Altijd hopend dat er nog wat vlees overbleef , maar als dat al zo was dan werd het de volgende dag in de Peen en uien gesneden en dan die Jus van t draadjesvlees erover Hmmmmmmmmmmmm

Wie draadjesvlees niet kent mist wat! Heerlijk langzaam gegaard rundvlees, je moet er een beetje tijd voor uittrekken, maar het resultaat is verschrikkelijk lekker stukje vlees. Echt goed suddervlees werd vroeger veel meer gegeten. Zet je haast eens opzij of neem wat tijd voor op je vrije dag voor deze nostalgie!

Wat haal je ervoor in huis ?

600 gram magere runderlappen  ( zelf hou ik wel van een lekkr vet randje aan t vlees )
60 gram boter                                                         
Zout
peper
2 uien
2-3 tenen knoflook
2 tomaten
3 kruidnagels
snufje foelie
2 laurierblaadjes
1 1/2 dl runderbouillon (evt van blokje)
1 1/2 dl rode wijn (meer indien nodig)
1 sneetjes ontbijtkoek
(eventueel wat zout indien nog nodig)

Verwarm de bouillon of los de bouillonblokjes op en houd deze warm op een laag pitje.
Verhit de boter in een ruime braadpan.
Kruid het vlees met zout en peper.
Bak het vlees (in z`n geheel) in de boter als het schuim is weggetrokken.
Bak het rondom bruin. Snij de ui in grote stukken en voeg dan de in stukken gesneden ui toe.
Plet de tenen knoflook met een groot mes en voeg de geplette hele tenen knoflook toe.
Snij de tomaten in grote stukken en voeg toe.
Voeg de kruiden toe en schenk de warme bouillon erbij.
Voeg de wijn toe en zorg dat het vlees net onder staat.
Laat het vlees op laag vuur ca. 2-3 uur sudderen, regelmatig doorroeren en indien nodig vocht toevoegen (wijn, bouillon of water).
Het is belangrijk om het vlees op een laag pitje te laten sudderen.
Als het vlees gaar is roer dan de ontbijtkoek in stukjes door het gerecht zodat de saus kan binden

Smullen smikkelen en nog eens Smullen geblazen hmmmm t water loopt me in de mond

Kookerelt se



2 opmerkingen:

  1. lekker hoor, al vind ik riblapjes hir lekkerder voor :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. haha ja dat kan ook , pom di dom ligt een beetje eraan wat in den aanbieding is hhahahahaa !!!

      Verwijderen