zaterdag 20 oktober 2012

Linguine com erbe e pomodori .....

Van de week gezien op 24 Kitchen   "Linguine com erbe e pomodori  "
Goivanni gebruikt Auberginne om de rolletjes te maken , ik ga er de Courgette voor gebruiken die ik van de Groententuin op Het landje van de ouders van m,n vriendin gekregen heb.

OMdat wij echte meatfolks zijn doe ik er als extra kipfilet bij  !
Maar t hoeft er dus niet doorheen , je kunt zelfs de ham weglaten dan ist ook geschikt als vegetarisch gerecht.

Courgette rolletjes

  • 1 grote Courgette                              
  • olijfolie
  • zout
  • 3 el bloem
  • 250 g Parmezaanse kaas
  • 150 g gerookte schouderham
  • 3 takjes basilicum
  • 30 g paneermeel

Pasta

  • 400 g linguine (pasta)
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 takjes salie
  • 2 takjes peterselie
  • 2 lente-uitjes
  • 200 g cherry trostomaatjes      
  • 400 gr Kipfilet   
Verwarm de oven voor tot 180 ºC.
Involtini
Snijd van de courgette drie ronde plakken en drie plakken in de lengte van 0,5 centimeter dik. Leg de courgette op een bord en bestrooi met zout. Laat circa 1 minuut intrekken, dep droog en draai de aubergine om. Bestrooi met zout en laat weer 1 minuut liggen. Dep ook de andere kant droog. Verhit een flinke laag olijfolie in de pan. Bloem de courgette plakken en bak ze goudbruin in circa 1 minuut per kant. Schep ze uit de pan en laat uitlekken op papier.
Schaaf plakken van de kaas. Leg de drie ronde plakken courgette in de ovenschaal. Leg een plakje ham op de lange courgette plakken, bestrooi met een beetje zout en peper en leg er vervolgens een blaadje basilicum en een plakje Parmezaanse kaas op. Rol het geheel strak op en steek er een cocktailprikker door. Leg elk rolletje op een ronde plak in de ovenschaal om de smeltende kaas op te vangen. Strooi wat paneermeel over de rolletjes en rasp de Parmezaanse kaas erover. Bak in circa 15 minuten goudbruin in de oven.


Pasta
Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Pel en hak de knoflook grof. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in ringen. Verhit olijfolie in een pan en voeg de knoflook en rode peper toe. Bak circa 2 minuten en zet het vuur uit. Verwijder de rode peper en knoflook uit de olie door de olie door een zeef te gieten. Hak alle kruiden fijn en snijd de lente-uitjes in ringen. Snijd de tomaten in vieren en voeg toe aan de kruiden.
Snij de kipfilet in smalle plakjes en bak ze laat ze even afkoelen en snij er smalle reepjes van voor door de pasta 
Voeg de olie toe aan de tomaten en kruiden. Roer de gekookte pasta door het tomatenkruidenmengsel en breng op smaak met een beetje zout.
Garneer naar smaak met geraspte Parmezaanse kaas.

Dit gerecht is echt Zooooo lekr en zo leuk om te maken . je bent er wel bijna 50 min mee zoet maar t is die tijd dubbel en dwars waard !!!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten