zondag 21 oktober 2012

Vandaag op het menu   " Krokante Schnitzel

4 schnitzels
1 wijnglas witte wijn of sherry (in plaats hiervan kun je ook  bouillon gebruiken )
1 eetlepel zonnebloemolie
Peper, zout
2 flinke eetlepels paneermeel
50 gram geraspte belegen kaas
50 gram reepjes achterham
1 afgestreken eetlepel mosterd
2 eetlepels koffiemelk of room
1 eetlepel boter



Kruid de schnitzels met peper en zout. (Let op met het zout, de ham en de kaas kunnen ook zout zijn).
Giet de wijn en de olie door elkaar in de ovenschaal.
Roer de paneermeel, geraspte kaas, hamreepjes, mosterd en koffiemelk of room door elkaar.
Het moet een smeuïge massa worden, dus eventueel nog wat koffiemelk of room toevoegen.
Verwarm de oven voor op 200 graden. 
Leg de schnitzels in de schaal.Bedek de schnitzels aan een zijde met het ham-kaas-mengsel. 
Leg op elke schnitzel een klontje boter. 
Bak de schnitzels 20-25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.



Lekker met gebakken aardappelen en sla



Geen opmerkingen:

Een reactie posten