maandag 5 november 2012

Tostie,s in div smaken ..

Vandaag het recept voor Tostie,s

Afhankelijk van het aantal tosti`s je wil, maar per tosti:
2 sneetjes (bruin of wit) brood
1 plak kaas
1 plak achterham
Croma bak en braad

Stapel in de volgende volgorde:
Snee brood
Kaas
Ham
Snee brood

Zet n Koekepan op het fornuis en wacht tot de boter bruin is, leg de stapel in de pan.
Na 2 minuten omkeren, als er geen boter in de pan meer ligt is het wel lekker om weer wat boter in de pan te doen, het is overigens niet perse nodig.

En dan opsmikkelen met wat Curry hmmmmmmmmmmmm Lekkuuur !!

Dit is de standaard Tostie !!Maar je kan er veeel meer mee
Zoals een Tostie brie salami
  • 2 sneetjes brood (vierkant)
  • 5 plakjes salami
  • 4 plakjes brie
  • 3 sprietjes bieslook
  • 1 eetlepel kruidenboter
  •  Besmeer de sneetjes casinobrood met de kruidenboter. 
  •  Leg er de plakjes salami op.
  •  Verdeel daar de brie over.
  •  Knip de sprietjes bieslook in kleine stukjes en bestrooi daar de brie mee.
  •  Het tweede sneetje er op leggen en alles in een voorverwarmd tostieapparaat roosteren tot de brie   gesmolten is. 
  • Of je bakt ze in de koekenpan
Of je maakt een zoete variant !!!Appel kaneel tostie,s

2 sneetjes volkorenbrood
5 Plakjes appel
20 gram appelstroop
10 gram halvarine
5 gram Rozijnen
Snufje kaneel

- Besmeer de ene boterham dun met halvarine en de andere met appelstroop.
- Strooi de rozijnen over de boterham met appelstroop.
- Schaaf vervolgens plakjes van een appel met de kaasschaaf.
- Bepoeder de appel met kaneel en hussel het even door elkaar.
- Leg het mengsel op de boterham appelstroop en leg de andere boterham erbovenop.
- Stop de dubbele boterham in het tostiapparaat of leg hem in de koekenpan met deksel erop.
- Bak de tosti aan beide kanten bruin. Net zo lang tot de appel zacht is en de appelstroop warm en zacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten