zaterdag 26 januari 2013

Broodje Bapao ...

Vandaag in de kokkerel kitchen "  Broodje Bapao

Wat gaat daar allemaal in ?

Voor 12 a 15 broodjes neem je
1 pond gehakt of kipfilet of alleen met groenten ( vulling kan van alles zijn )
3 flinke uien
sambal
zout
peper
sojasaus
knoflook (poeder of pasta)
1 pak koopmans wittebroodmix,


De vulling kun je zelfs  van te voren maken )
je snippert de uien zeer fijn en het gehakt bak je rul t liefst in z,n eigen vet
Daarna in een zeef doen schaal eronder om het vet wat er nog uit druipt op te vangen.
In dit vet de uien glazig bakken en ook uit laten lekken
meng dan de Uien en t gehakt door elkaar mengen
Kruid het geheeld met sambal zout, peper sojasausen de knoflook.
Of anders naar smaak kruiden,niet iedereen houdt van sambal of knoflook.

Maak de broodmix zoals op pak beschreven staat
Het deeg verdelen in ongeveer 15 balletjes
Balletjes goed rollen in de hand en daarna platwalsen op aanrecht
Met een lepel de rondjes vullenmet het gehaktmengsel (of in een deegperser  maken te koop bij b.v Blokker ) 
Vouw ze daarna dubbel en vouw ze goed dicht 
(TIP zorg dat je geen vette handen hebt) 
Zet een pan op (stoompan) met een water(water mag mandje niet raken) 
Leg een koffiefilterzakje of bakpapaier in het mandje om plakken te voorkomen 
Leg er 2 broodjes per keer in en stoom ze in ongeveer 6 minuten klaar
Zo kun je ze allemaal doen,wel opletten dat de pan niet droog kookt,door er telkens opnieuw water aan toe te voegen als het nodig is  



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten