zondag 13 januari 2013

Rucola basilicum stamppot Met Tomaten....

Vandaag weer n lekker winters stamppotje  "  Rucola stamppot Met basilicum en Tomaten

En daar gaat in :

1 kg aardappelen iets kruimig 
1 courgette 
1 el olijfolie 
50 g pijnboompitten 
150 ml magere melk 
2 zakken rucola (a 75 g) 
1 bakje cherrytomaten (250 g), gehalveerd 
1 bakje basilicum (15 g), in reepjes 
50 g Parmezaanse kaas, geraspt

Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
Snijd ondertussen de courgette in de lengte in vieren.
Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Verhit de olie in een wok en roerbak de courgette 3 min.
Breng op smaak met peper en zout.
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter 2 min.
Laat afkoelen op een bord
Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper.
Verwarm de melk in een steelpan en voeg samen met de courgette, rucola en tomaten toe.
Warm nog 3 min. door.
Meng het basilicum en de kaas erdoor.
Breng op smaak met peper en zout.
Bestrooi met de pijnboompitten.
Lekker met Toscaanse carré ( vegavlees )

Geen opmerkingen:

Een reactie posten