vrijdag 11 januari 2013

Preitaart met rauwe ham...

Vandaag gaan we voor een hartige Taart !  `Prei taart met rauwe ham 

En is de lijst van de ingrediënten

  
3 preien, gewassen en in ringen 
6 plakjes deeg voor hartige taart (pak 10 plakjes, diepvries), ontdooid 
1 pakje rauwe ham flinterdun (100 g) 
2 tl gedroogde tijm 
5 eieren 
1 bakje ricotta (verse kaas, 250 g) 
100 g Parmezaanse kaas, geraspt 

Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Kook de prei 4 min. in water.
Giet af en laat uitlekken in een vergiet.
Bekleed ondertussen de vorm met het deeg.
Beleg de deegbodem met de ham en bestrooi met de tijm.
Klop de eieren los in een kom.
Meng de ricotta, Parmezaanse kaas en peper erdoor.
Schep de prei door het ricottamengsel en verdeel over de deegbodem.
Bak de taart in de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.

Tip !!

Vervang voor een vegetarische taart de ham door 1 bakje walnoten 
Hak de noten grof en schep ze met de prei door het ricotta mengsel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten