donderdag 17 januari 2013

Slagroom soesjes ..

Vandaag weer n lekkr bgebaks recept `Slagroom soesjes

En wat heb je daar voor nodig:


100 ml melk
100 ml water
100 g boter
120 g Kristalbloem patent (Koopmans)
½ tl Dr. Oetker Backin
eventueel zout
4 eieren (m)
slagroom

Verwarm de oven voor.
Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Doe de melk en het water in een steelpannetje en voeg het zout en de boter toe.
Verwarm de melk al roerende, zodat de boter smelt en breng het even aan de kook.
Neem de pan van het vuur, voeg in één keer alle bloem toe en roer dit met een garde tot een gladde massa.
Zet de pan op een laag vuur en blijf roeren totdat het deeg als een bal van de pan los laat.
Neem de pan van het vuur en laat het deeg afkoelen tot handwarm.
Klop 3 eieren los.
Voeg al roerende geleidelijk de losgeklopte eieren toe aan het deeg. (Het deeg moet bij stukken tegelijk van de lepel vallen en glad en glanzend zijn.)
Voeg zo nodig een vierde losgeklopt ei toe.
Roer tot slot het bakpoeder erdoor.
Leg met 2 koffielepels (of gebruik een spuitzak met een klein spuitmondje) 30 kleine bolletjes van ca. 3 cm doorsnede op de bakplaat.
Bak de soesjes iets onder het midden van de oven in 20-25 minuten gaar en goudbruin (ze voelen dan licht aan).
Open de oven niet tijdens het bakken.
Laat de soesjes na het bakken afkoelen en vul ze met slagroom.


Leuk als traktatie met n aardbei of framboos ertussen op een saté prikker !
Als je ze nog lekkerder wil smelt dan wat chocolade en wentel de soesjes daardoorheen
Nootjes of snoepjes eroverheen en SMULLEN !!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten