donderdag 31 januari 2013

Quinoa ......


Vandaag een recept van iets waar ik nog Nooit van gehoord had "Quinoa 


Wat heb je ervoor nodig ??

2 venkelknollen 
2 el olijfolie 
1 teen knoflook, fijngesneden 
1 rode ui, in halve ringen 
1 citroen, schoongeboend 
1 pak quinoa (graanproduct, 275 g) 
2 tl gemalen koriander (ketoembar) 
1 groentebouillontablet 
4 eieren 
1/2 bakje bieslook (a 25 g), fijngesneden 
1 bakje granaatappelpitjes (120 g) 
 
Snijd de onderkant van de venkelknollen en snijd de venkel in zo dun mogelijke plakjes
Verhit de olie in een hapjespan
Fruit de knoflook 2 min
Voeg de venkel en ui toe en bak 10 min. op middelhoog vuur roer er regelmatig even in
Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit
Voeg het rasp en 3 el sap, de quinoa, koriander, 600 ml water en het groentebouillontablet toe aan de venkel
Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat 25 min. op laag vuur stoven
Roer af en toe
Voeg eventueel wat water toe als de quinoa bijna droog is gekookt maar nog niet gaar is
Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken en pel
Neem de pan van het vuur en schep de bieslook en granaat appelpitjes erdoor
Halveer de eieren in de lengte en leg op de quinoa.

Eet smakelijk


Geen opmerkingen:

Een reactie posten