dinsdag 29 januari 2013

Gnocchi met kip en spinazie ....

Vandaag een lekkr recept met kip "Gnocchi met Kip en Spinazie

En dit haal je ervoor in huis :

1 pak gnocchi di patate (500 g) 
6 el olijfolie 
1/2 bakje hazelnoten (a 95 g) 
300 g kipfilet, in blokjes 
1 prei, gewassen en in dunne ringen 
1 rode ui, in halve ringen 
1 zak spinazie (300 g) 
1/2 flesje kookroom light (a 250 ml) 
1 zak rucola (75 g), grof gesneden 
1 bakje basilicum (15 g), blaadjes gescheurd
 
Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar
Of maak als je meer tijd hebt home made Gnocchi
( recept staat tussen de recepten die ik al geblogd heb)
Doe in een vergiet en spoel koud onder stromend water laat ze even uitlekken
Verhit 3 el olie in een koekenpan en roerbak de hazelnoten in 3 min. goudbruin
Schep uit de pan in een schaal
Bak de kipblokjes 3 min in het achtergebleven bakvet
Voeg de prei en ui toe en bak 5 min. mee
 Schep het kipmengsel bij de noten.
Verhit een wok, doe de spinazie erin en laat al omscheppend slinken
Schenk de room erbij en verwarm 3 min. op laag vuur
Voeg het kipmengsel toe en warm t geheel nog 2 min. door.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en roerbak de gnocchi in 4 min. rondom goudbruin
Meng er op het laatst de rucola en het basilicum door en breng op smaak met peper en zout
Verdeel de gnocchi over 4 borden en serveer met het kipmengsel.

Lekkkkrrrr smikkelen geblazen !! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten