maandag 14 januari 2013

Plaattaart met Appel ....

Vandaag weer n lekkr zoet recept ` Plaattaart met Appel

En wat haal je ervoor in  je casa ?

4 plakjes roomboterbladerdeeg
1 el frambozenjam 
3 bolletjes stemgember , fijngesneden 
100 g amandelspijs 
2 fris-zoete, stevige appels , geschild 
125 gr  bosbes/framboos vers of uit de diepvries
Creme fraiche of slagroom
Poedersuiker 
IJs 


Verwijder de plastic velletjes van het bladerdeeg en leg de plakjes op elkaar.
Rol ze uit tot een vierkante plak van 25 x 25 cm.
Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en vouw de rand van het deeg 1 cm naar binnen en druk een beetje aan.
Prik het deeg, maar niet de rand, hier en daar in met een vork.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Meng de jam en gember met de spijs en verdeel over het deeg, maar blijf binnen de randen.
Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appels daarna in blokjes
Meng de appelblokjes met het bevroren fruit en schep op het deeg.
Sprenkel er 2 el gembersiroop uit het potje stemgember over en zet de taart 20-25 min. in de oven.
Laat iets afkoelen en serveer elke portie met bijv. ijs en n dot crème fraîche of slagroom en strooi er om het geheel af te maken wat poedersuiker overheen

Smikkelen en smullen En niet moeilijk om te maken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten