maandag 3 juni 2013

Biefstukspies met peper-rozemarijnolie

Vandaag een recept voor Biefstukspiesjes met peper en rozemarijn olie

En dit heb je daarvoor Nodig :

1/2 bakje rozemarijn (a 15 g) 
2 rode pepers 
300 ml olijfolie 

500 g biefstuk 
2 tenen knoflook, fijngesneden 

Doe een paar takjes rozemarijn in de fles, snijd van de rest de naaldjes fijn en houd apart.
Snijd 1 peper horizontaal doormidden, de andere in plakjes en doe beide in de fles.
Schenk de olie erbij.
Sluit de fles en laat min. 2 uur trekken
Snijd de biefstuk in gelijke stukken en bestrooi met de fijngesneden rozemarijn.
Meng 3 el van de peper-rozemarijnolie met de knoflook en schep om met de biefstuk.
Laat afgedekt 30 min. marineren en op kamertemperatuur komen.
Steek de barbecue aan of verhit de grillpan.
Rijg de biefstuk aan de satéprikkers en rooster de spiesen 4 min. (rare) tot 10 min. (well done).
Keer regelmatig.
Laat ze 2 min. afgedekt rusten en serveer.
Besprenkel eventueel met nog wat olie.

Tip: Je kunt de peper-rozemarijnolie 2 weken bewaren op een koele en droge plek. De olie zal steeds sterker gaan smaken. Gebruik de olie voor vlees, vis of groenten van de barbecue, of breng er een salade mee op smaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten