zaterdag 8 juni 2013

Koeientiet Uierboord ....

Vandaag in de Kokker-El keuken "Koeientiet 

"Vanmorgen 2 ons meegenomen bij de slager enu die was al voor  de helft op voor we thuis waren "opgesnackt in de auto  hihii

En daar heb je voor nodig :

Uier
Groenteboeket: prei, uien, peen, laurierblad.
bloem
Zout
Peper 


We gaan uit van een stuk uier van ruim 1 kg.
Maak 1 liter bouillon aan met wat prei, uien, peen, laurierblad. 

Laat 20 minuten sudderen, daarna zeven.
Intussen de uier goed afgespoeld onder de koude waterkraan.
Warm de uier op in de bouillon, laag vuur er onder en kook het in 6 tot 9 uur (!) gaar.
De uier is gaar als de 'beet' een stevige is, maar niet taai.
In de dunne plakken snijden, zout (peper) er op en op de boterham.
In wat dikkere plakken snijden, zout en peper erop, bedekken met bloem en in de hete boter bruin en krokant bakken. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten