Dit heb je er voor nodig :
300 gram runderpoulet (gaar, of ander (soep)vlees/rund- of kalfsvlees)
2 deciliter bouillon (bij voorkeur zelf getrokken van rund- of kalfsvlees)
4 takjes peterselie (fijngeknipt)
3 eetlepels boter
3 eetlepels bloem
2 eieren
150 gram paneermeel
zout
pepernootmuskaat
1 eetlepel melk
1 eetlepel olie
Snijd het vlees in hele kleine stukjes.
Smelt
boter in een pan, roer de bloem erdoor (= roux) en laat dit ca 2 minuten
zachtjes garen.
Voeg al roerende de koude bouillon toe en blijf roeren
tot er een gladde saus ontstaat.
Spatel vervolgens het vlees en de
peterselie erdoor en laat het 2 minuten zachtjes doorkoken.
Breng het
geheel op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Schep de ragout in een
diep bord en laat het minimaal 2 uur in de koelkast koud en stijf
worden.
Klop in een diep bord ei met melk en olie los.
Strooi het
paneermeel op plat bord.
Verdeel de ragout in porties en maak van ieder
portie een kroketvorm.
Rol de kroket losjes door de paneermeel.
Vervolgens door het eimengsel en nog een keer door de paneermeel.
De
kroketten moeten aan alle kanten goed bedekt zijn!
Leg de kroketten nog
minimaal een uur terug in de koelkast.
Verhit het frituurvet tot 180
graden C.
Frituur de kroketten ongeveer 5 minuten (niet teveel
tegelijk).
Van hetzelfde mengsel kunt u ook bitterballen draaien.
|
Geen opmerkingen:
Een reactie posten