Vandaag weer n lekkr zoet recept ` Plaattaart met Appel
En wat haal je ervoor in je casa ?
4 plakjes roomboterbladerdeeg
1 el frambozenjam
3 bolletjes stemgember , fijngesneden
100 g amandelspijs
2 fris-zoete, stevige appels , geschild
125 gr bosbes/framboos vers of uit de diepvries
Creme fraiche of slagroom
Poedersuiker
IJs
Verwijder de plastic velletjes van het bladerdeeg en leg de
plakjes op elkaar.
Rol ze uit tot een vierkante plak van 25 x 25 cm.
Leg
op een met bakpapier beklede bakplaat en vouw de rand van het deeg 1 cm
naar binnen en druk een beetje aan.
Prik het deeg, maar niet de rand,
hier en daar in met een vork.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Meng de jam en gember met de spijs en verdeel over het deeg,
maar blijf binnen de randen.
Snijd de appels in kwarten, verwijder het
klokhuis en snijd de appels daarna in blokjes
Meng de appelblokjes met het bevroren fruit en schep op het
deeg.
Sprenkel er 2 el gembersiroop uit het potje stemgember over en zet
de taart 20-25 min. in de oven.
Laat iets afkoelen en serveer elke
portie met bijv. ijs en n dot crème fraîche of slagroom en strooi er om het geheel af te maken wat poedersuiker overheen
Smikkelen en smullen En niet moeilijk om te maken
Geen opmerkingen:
Een reactie posten