En dit haal je ervoor in huis:
1 el zonnebloemolie
1 teen knoflook, fijngesneden
1 schaal vegetarisch fijngehakt (175 g)
1 tl paprikapoeder
2 tl gemalen komijn (djinten)
1/2 tl chilipeper
1 zak paprikamix (3 stuks)
2 pakjes tomatensaus (b.v die van tomato frito, a 350 g)
1 blikje mais (198 g, pak 3 stuks), uitgelekt
2 blikken chilibonen (a 400 g), uitgelekt
1 bekertje crème fraîche light (125 ml)
50 g jong belegen kaas 50+ (b.v biologisch)
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min.
Voeg het
gehakt, de paprikapoeder, komijn en chilipeper toe en bak 4 min. op
middelhoog vuur.
Schep regelmatig om.
Halveer ondertussen de paprika's
in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
Snijd het vruchtvlees in
blokjes.
Voeg toe aan het mengsel en bak 5 min.
Doe de tomato frito
erbij en laat op laag vuur 8 min. zachtjes koken.
Voeg de mais en bonen toe, schep om en warm nog 3 min. door.
Verdeel de chili sin carne over 4 borden. Serveer met 1 el crème
fraîche en bestrooi met de kaas.
Lekker met verse koriander.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten