woensdag 16 januari 2013

Chili sin carne ....

Vandaag een recept voor `Chili sin carne met ( vega) gehakt

En dit haal je ervoor in huis:


1 el zonnebloemolie 
1 teen knoflook, fijngesneden 
1 schaal vegetarisch fijngehakt (175 g) 
1 tl paprikapoeder 
2 tl gemalen komijn (djinten) 
1/2 tl chilipeper 
1 zak paprikamix (3 stuks) 
2 pakjes tomatensaus (b.v die van tomato frito, a 350 g)     
1 blikje mais (198 g, pak 3 stuks), uitgelekt 
2 blikken chilibonen (a 400 g), uitgelekt 
1 bekertje crème fraîche light (125 ml) 
50 g jong belegen kaas 50+ (b.v  biologisch)
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. 
Voeg het gehakt, de paprikapoeder, komijn en chilipeper toe en bak 4 min. op middelhoog vuur. 
Schep regelmatig om. 
Halveer ondertussen de paprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten. 
Snijd het vruchtvlees in blokjes. 
Voeg toe aan het mengsel en bak 5 min. 
Doe de tomato frito erbij en laat op laag vuur 8 min. zachtjes koken.
Voeg de mais en bonen toe, schep om en warm nog 3 min. door. 
Verdeel de chili sin carne over 4 borden. Serveer met 1 el crème fraîche en bestrooi met de kaas. 
Lekker met verse koriander.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten