donderdag 24 januari 2013

Feestelijke tapas

  • Vandaag in de keuken een recept voor div "Tapashapjes 

    Dit haal je ervoor in huis :
     
    Voor de patatas bravas
    • 600 g aardappels
    • 2 tl paprikapoeder
    • zonnebloemolie
    • zout
    • versgemalen peper

    tomatenspiesjes

    • 150 g mini mozzarella bolletjes
    • 250 g snoeptomaatjes
    • 0.5 bosje basilicum

    Courgette-geitenkaasrolletjes

    • 1 courgette
    • 150 g zachte geitenkaas (rolletje)
    • 2 teentjes knoflook
    • 2 el olijfolie

    Champignons in knoflook

    • 250 g kastanje champignons
    • 2 teentjes knoflook
    • olijfolie

    Patatas bravas saus

    • 4 el halvanaise
    • 2 tl paprikapoeder
    •  
    Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Patatas bravas
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke blokjes van circa 2 centimeter. Meng de aardappels in een ovenschaal met een flinke scheut olijfolie.
  • Breng de aardappels op smaak met paprikapoeder, zout en peper en roer goed door.
  • Bak de aardappels in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Tomatenspiesjes
  • Rijg achtereenvolgens op een prikker een snoeptomaatje, blaadje basilicum en een bolletje mozzarella herhaal dit tot de prikker vol is maar eindig met een snoeptomaatje.
  • Rijg op deze manier de resterende satéprikkers.
Courgette-geitenkaasrolletjes
  • Snijd of schaaf de courgette in de lengte in plakken.
  • Pel en snijd de knoflook fijn en meng de knoflook in een kleine kom met een scheutje olijfolie.
  • Bestrijk de repen courgette met de knoflookolie.
  • Verwarm de grillpan en gril de courgette in circa 1 minuut aan beide kanten bruin.
  • Snijd de geitenkaas in plakjes, halveer de plakjes en leg ze aan het begin van een courgettereep.Rol de courgette op, prik ze vast met een cocktailprikker en leg ze in de ovenschaal. Herhaal dit met de andere plakken courgette.
  • Besprenkel de rolletjes met de knoflookolie en breng op smaak met out en peper.
  • Bak de rolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat circa 6 minuten in de oven.
Champignons in knoflook
  • Halveer de champignons.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheut olie in een pan en bak de champignons en knoflook op hoog vuur in circa 6 minuten goudbruin en gaar.
  • Breng op smaak met zout en peper.
Patatas bravas saus
  • Meng in een kom de halvanaise, paprikapoeder en een scheutje water.

  • Pluk en hak de overgebleven basilicum en garneer de tapas ermee.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten