En dit heb je er voor nodig:
12 middelgrote rauwe gamba′s (steurgarnalen), tot de staart gepeld
60 gr bloem
1 theel bakpoeder
zout
snuf cayennepeper
Frituur olie om te bakken
1 - 1 1/4 dl bier
1 teen knoflook, geplet met het vlak van een mes
citroenstrikjes voor garnering
Een lekker dipsausje naar eigen smaak
Dep de garnalen droog en verwijder eventueel de
zwarte ader aan de rugkant.
Meng in een kom bloem, bakpoeder, zout en
cayennepeper.
Roer er 1 eetl olie en zoveel bier door, dat een cremig
beslag wordt verkregen.
Laat het 30 minuten op een warme plaats staan.
Giet een laagje van 3 cm frituurvet /olie in een koekenpan of zet je frituurpan aan
Giet een laagje van 3 cm frituurvet /olie in een koekenpan of zet je frituurpan aan
Voeg de geplette knoflook toe en bak tot de teen bruin wordt; verwijder
hem met een schuimspaan. Wentel de garnalen door het beslag, schud het
teveel aan beslag af
Bak de garnalen in porties in de hete olie aan
alle kanten bruin en gaar.
Laat ze goed uitlekken op keukenpapier.
Serveer ze warm, gegarneerd met partjes citroen
Serveer ze warm, gegarneerd met partjes citroen
Geef er lekkere dipsaus bij !
Knabbelt se
Tip ik zou meer garnalen in huis halen Hihii want 12 stuks zijn Zo op !!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten