Vandaag een lekkr recept met kip "Gnocchi met Kip en Spinazie
En dit haal je ervoor in huis :
1 pak gnocchi di patate (500 g)
6 el olijfolie
1/2 bakje hazelnoten (a 95 g)
300 g kipfilet, in blokjes
1 prei, gewassen en in dunne ringen
1 rode ui, in halve ringen
1 zak spinazie (300 g)
1/2 flesje kookroom light (a 250 ml)
1 zak rucola (75 g), grof gesneden
1 bakje basilicum (15 g), blaadjes gescheurd
Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar
Of maak als je meer tijd hebt home made Gnocchi
( recept staat tussen de recepten die ik al geblogd heb)
Doe in een vergiet en spoel koud onder stromend water laat ze even uitlekken
Verhit 3 el olie in een koekenpan en roerbak de hazelnoten
in 3 min. goudbruin
Schep uit de pan in een schaal
Bak de kipblokjes 3
min in het achtergebleven bakvet
Voeg de prei en ui toe en bak 5 min.
mee
Schep het kipmengsel bij de noten.
Verhit een wok, doe de spinazie erin en laat al omscheppend
slinken
Schenk de room erbij en verwarm 3 min. op laag vuur
Voeg het
kipmengsel toe en warm t geheel nog 2 min. door.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en
roerbak de gnocchi in 4 min. rondom goudbruin
Meng er op het laatst de
rucola en het basilicum door en breng op smaak met peper en zout
Verdeel de gnocchi over 4 borden en serveer met het kipmengsel.
Lekkkkrrrr smikkelen geblazen !!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten