dinsdag 15 januari 2013

Magere rundspiesen ...

Vandaag het recept voor "Magere Rundspiesen

en wat haal je daarvoor in huis :

300 g biefstuk 
4 el olijfolie 
4 tl sambal oelek (potje 100 g) 
12 gedroogde abrikozen (zak 500 g) 
300 g couscous 
1/2 pak tuinerwten extra fijn (a 450 g, diepvries) 
2 tl gemalen komijn (djinten) 
1 citroen, schoongeboend 
1 zakje bosui (3 stuks), in dunne ringetjes 
500 g sperziebonen 
 
Snijd de biefstuk in blokjes van 2 x 2 cm.
Meng met 1 el olie en 2 tl sambal en bestrooi met peper en zout.
Halveer de abrikozen.
Rijg de biefstuk aan de 8 satéprikkers, wissel af met abrikoos.
Doe de couscous in een ruime schaal met de tuinerwten, komijn en zout en schenk er 500 ml kokend water over.
Roer door en laat 10 min. staan.
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
Meng de rest van de olie, de rest van de sambal en de bosui door de couscous.
Voeg naar smaak citroenrasp en -sap toe
Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook de bonen in 8 min. beetgaar.
Verhit ondertussen de grillpan en gril de spiesjes in 4 min. rondom bruin.
Serveer met de couscous en sperziebonen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten