Vandaag in dit kookblog "Pot-au-Feu van Kip met aardappelpuree
En dit is wat je ervoor in huis moet halen :
4 kippenpoten
2 el olijfolie
1 ui, in ringen
250 g winterpeen, in blokjes van 1 x 1 cm
1 prei, gewassen en in ringen
1 courgette, in blokjes van 1 x 1 cm
1 kippenbouillontablet
2 laurierblaadjes
1 kg aardappelen kruimig
100 ml magere melk
Bestrooi de kip met peper en zout.
Verhit de olie in een
braadpan en bak de kip in 5 min. rondom bruin.
Neem de kip uit de pan.
Fruit in
dezelfde pan de ui ongeveer 3 min.
Voeg de peen, prei en courgette toe Fruit die 2
min.
Voeg het bouillontablet plus 350 ml water en de laurierblaadjes toe.
Doe de kip erbij en breng aan de kook.
Stoof op laag vuur in 30 min.
gaar met de deksel half op de pan.
Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken
en kook in 20 min. gaar in water met zout. Giet af en laat 2 min.
uitdampen in de pan.
Verwarm ondertussen de melk in een steelpan.
Stamp
de aardappelen fijn met de pureestamper en roer met een garde de melk
erdoor.
Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de pot-au-feu met de
aardappelpuree.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten