dinsdag 8 januari 2013

Pot-au-feu van Kip.....

Vandaag in dit kookblog  "Pot-au-Feu van Kip met aardappelpuree

En dit is wat je ervoor in huis moet halen : 

4 kippenpoten 
2 el olijfolie 
1 ui, in ringen 
250 g winterpeen, in blokjes van 1 x 1 cm 
1 prei, gewassen en in ringen 
1 courgette, in blokjes van 1 x 1 cm 
1 kippenbouillontablet 
2 laurierblaadjes 
1 kg aardappelen kruimig 
100 ml magere melk 

Bestrooi de kip met peper en zout.
Verhit de olie in een braadpan en bak de kip in 5 min. rondom bruin.
Neem  de kip uit de pan.
Fruit in dezelfde pan de ui ongeveer 3 min.
Voeg de peen, prei en courgette toe Fruit die 2 min.
Voeg het bouillontablet plus 350 ml water en de laurierblaadjes toe.
 Doe de kip erbij en breng aan de kook.
Stoof op laag vuur in 30 min. gaar met de deksel half op de pan.
Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar in water met zout. Giet af en laat 2 min. uitdampen in de pan.
Verwarm ondertussen de melk in een steelpan.
Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper en roer met een garde de melk erdoor.
Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de pot-au-feu met de aardappelpuree.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten