Ingrediënten: 300 gr riblappen 300 gr hamlappen 2 middelgrote uien 1 rode paprika 4 zoutzure augurken ¾ kg kruimige aardappels 500 gr wijnzuurkool 1 teen knoflook 15 gr margarine 125 gr mager gerookt spek 1 blikje tomatenpuree zout en peper 2 el paprikapoeder 1 laurierblad 2 kruidnagels 1 tl kummel 4 el volle yoghurt |
Bereidingswijze: Snijd het vlees in blokjes. Snipper de uien. Maak de paprika schoon en snijd het vruchtvlees in vierkantjes. Snijd de augurken in plakjes. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Haal de zuurkool los. Breng 4-5 dl water aan de kook. Maak de knoflook schoon. Verhit in de braadpan de boter en bak het vlees hierin mooi bruin. Neem het vlees uit de pan. Bak in het bakvet de spekreepjes uit. Voeg de uien en de paprika toe en roerbak deze 4-5 minuten. Voeg de tomatenpuree toe, knijp de knoflook boven de pan uit. En roerbak dit alles nog 5 minuten. Voeg wat zout, peper en het paprika poeder toe. Schep het vlees weer in de pan, voeg de augurken, het laurierblad, kruidnagels en kummel toe. Schenk er zoveel kokend water op dat het vlees net onderstaat. Dek de pan af en zet de pan op de kleinste pit en laat het vlees in 3 uur gaar worden. Schep de aardappels en de zuurkool erdoor en stoof de goulash nog eens 30 minuten. Haal de pan van het vuur en roer de yoghurt erdoor. |
maandag 28 januari 2013
Goulash met zuurkool...
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten