Vandaag een recept van iets waar ik nog Nooit van gehoord had "Quinoa
Wat heb je ervoor nodig ??
2 venkelknollen
2 el olijfolie
1 teen knoflook, fijngesneden
1 rode ui, in halve ringen
1 citroen, schoongeboend
1 pak quinoa (graanproduct, 275 g)
2 tl gemalen koriander (ketoembar)
1 groentebouillontablet
4 eieren
1/2 bakje bieslook (a 25 g), fijngesneden
1 bakje granaatappelpitjes (120 g)
Snijd de onderkant van de venkelknollen en snijd de venkel in zo dun
mogelijke plakjes
Verhit de olie in een hapjespan
Fruit de knoflook 2
min
Voeg de venkel en ui toe en bak 10 min. op middelhoog vuur roer
er regelmatig even in
Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de
vrucht uit
Voeg het rasp en 3 el sap, de quinoa, koriander, 600 ml
water en het groentebouillontablet toe aan de venkel
Breng aan de kook,
doe de deksel op de pan en laat 25 min. op laag vuur stoven
Roer af en
toe
Voeg eventueel wat water toe als de quinoa bijna droog is gekookt
maar nog niet gaar is
Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard. Laat
schrikken en pel
Neem de pan van het vuur en schep de bieslook en
granaat appelpitjes erdoor
Halveer de eieren in de lengte en leg op de
quinoa.
Eet smakelijk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten