Vandaag een echt lekkr toetje "Crème Brûleè
Dit haal je ervoor in huis ,boot,caravan,hihi Tent
1 vanillestokje
1 beker slagroom (250 ml)
250 ml melk
5 eieren
100 g suiker
50 g witte basterdsuiker
Verwarm de oven voor op 125 °C.
Snijd het vanillestokje open en schraap
met de punt van een mes het merg eruit.
Breng de slagroom aan de kook
met de melk en het vanillemerg en -stokje en laat op laag vuur 5 min.
trekken.
Verwijder het vanillestokje.
Splits de eieren en mix de
eidooiers in een grote kom met de suiker tot een bleke, romige crème.
Schenk de hete room erbij en klop stevig tot het mengsel wat dikker
wordt.
Verdeel over de schaaltjes.
Zet de schaaltjes voorzichtig op het
rooster in de oven.
Laat de crème brûlée in 45 min. gaar worden en
helemaal stollen.
Laat daarna op kamertemperatuur afkoelen en verder
opstijven.
Dek de schaaltjes af en zet ze minimaal 2 uur in de koelkast
om goed koud te worden.
Verwarm de ovengrill voor tot deze gloeiend heet
is.
Haal de crèmes uit de koelkast en bestrooi ze met een dun laagje
basterdsuiker.
Zet de schaaltjes vlak onder het grillelement tot de
suiker gesmolten is en bruin begint te kleuren.
Let op: dit duurt maar kort ongeveer 1
min.
En dan kun je ze serveren ......... Of allemaal zelf opeten haha Smult se !
Geen opmerkingen:
Een reactie posten