woensdag 20 februari 2013

Smoske ...

Vandaag ga ik voor een Vlaams "Broodje Smos

En daar gaat in :

een krokant broodje (bv.: stuk van een stokbrood)
mayonaise
sla
tomaat
gekookt ei
kaas of hesp 



Eerst snij je het broodje open. daarna smeer je op de twee delen mayonaise op.(zoals boter op je boterham)
Daarna leg je er sla bovenop zodat je de mayonaise niet meer ziet. 
Je kan bovenop de sla als je wil weer een beetje mayonaise smeren.
Daarna snij je de tomaat en het hard gekookt ei  in schijfjes.
Die schijfjes leg je dan op de sla en tomaat.
Nu ga je boven op je sla en tomaat nog hesp of kaas leggen (dat hoeft niet maar is ook heel lekker)
Daar ga je dan terug een beetje sla en tomaat op leggen en weer bedekken met een beetje sla. 
Nu leg je het andere deel van het broodje er op en je broodje is klaar. 
 
( Een broodje smos of smoske is een Vlaamse term voor een broodje of een stuk stokbrood belegd met groenten. De naam komt van het Vlaamse woord 'smossen' wat knoeien betekent. Er wordt tussen het broodje namelijk zo veel beleg gestoken dat tijdens het eten vaak geknoeid wordt. Het broodje wordt eerst besmeerd met mayonaise en vervolgens belegd met groenten (sla, tomaten, komkommer, geraspte wortelen en een hardgekookt ei). Ook wordt er vaak nog kaas, ham of een slaatjes tussen gedaan, bijvoorbeeld krabsalade of tonijnsalade. In Nederland kunnen we het vergelijken met een broodje gezond.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten