zondag 17 februari 2013

Spek met peren ...Een hoekse waard recept

Vandaag een recept met Spek "Spek met Peren

Wat heb je ervoor nodig ?

1,5 kilo stoofperen zoals de Wielde Giessenmann
500 gram zuurkoolspek
water
Aardappelen 

Was de peren, snijd het kroontje eraf en boor de klokhuizen eruit.
 Doe de peren met de spek in een pan en giet er zoveel water bij zodat het vlees net onder staat.
Kook dit alles in ongeveer 2 ½ uur zachtjes gaar.
Schil ondertussen de aardappelen en kook ze gaar 
Haal het spek uit de pan en snijd het in plakken.
Schep de peren uit de pan en doe deze in een schaal.
Serveer de gekookte aardappelen erbij.
Het kookvocht van de spekperen kan als jus dienen.
Of je maakt er nog een lekkre vlees jus bij


Een simpel maar lekker streek gerecht


Geen opmerkingen:

Een reactie posten