Vandaag het recept voor een "Broodje Biefstuk
En dit haal je ervoor in huis
4 stuks af te bakken ciabatta's of vers van de bakker
Elk hard broodje is er eigenlijk wel geschikt voor
12 dunne plakjes biefstuk, reepjes circa 350 g in totaal
2 tl olijfolie, extra vergine
Chili saus
Sla
Peper en zout
Ananas
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bak de ciabatta's 8-10 minuten of
volgens de instructies die staan op de verpakking.
Haal het brood uit de
oven en houd het warm.
Verhit een geribbelde, gietijzeren pan of een pan met antiaanbaklaag.
Breng de biefstuk op smaak met peper en zout.
Bestrijk de pan met de
olie, voeg het vlees toe
Laat het aan elke kant 30 seconden bakken
als u het minimaal doorbakken wilt
1 minuut als u het half doorbakken
tot doorbakken wilt.
Bak het vlees eventueel in porties.
Snijd de ciabatta's ( harde broodjes / halve stokbrood overlangs door en beleg de onderste helft met een blaadje sla
Leg daarop een Ananasschijf en wat van de chili saus
En ten slotte de plakjes vlees.
Serveer de chilly saus ernaast dan kan je naar eigen smaak nog wat toe voegen aan tafel
Geef er lekkere mini loempia,s bij
En Je zou er ook nog schijfjes tomaat en komkommer bij kunnen serveren
Variatie tip :
Laat 2 schijfjes rode ui en 1 eetlepel extra vergine olijfolie 5 minuten
bruinen in de pan, of tot de ui zacht is.
Neem de ui met een
schuimspaan uit de pan en leg hem opzij.
Bak de biefstuk.
Snijd 4 korte
baguettes overlangs door.
Meng 2 theelepels zongedroogde-tomatenpasta
met 2 eetlepels mayonaise en besmeer hiermee de onderste helften van de
baguettes.
Leg er 50 g gemengde slablaadjes of waterkers op en voeg
citroensap en peper en zout toe.
Voeg daarna de biefstuk toe.
Besprenkel
met het braadvocht en leg de bovenste helften van de baguettes erop.
Ook met geroosterd foccacia-, walnoten- of multigranenbrood, geroosterd
pitabrood, warm, plat Turks brood of tortilla's (die kunt u om een
vulling doen) kunt je deze heerlijke broodjes maken.
De dunne biefstukjes
kunt u vervangen door magere lendenbiefstuk.
Als ze te groot zijn, kunt u
ze doorsnijden.
Geef het gerecht meer smaak door de biefstuk te
bakken in kruidenolie of door kruiden te mengen door de rucola.
Gebruik
bijvoorbeeld verse basilicum of verse majoraan
Geen opmerkingen:
Een reactie posten