vrijdag 22 februari 2013

Zalmbonbon ...

Vandaag weer een recept met Vis `Zalm bonbons

En dit gaat erin ;

 400 g gerookte zalm
1 bosje bieslook
175 g luchtige roomkaas (b.v Monchou)
1 el. citroensap
2 el. mierikswortelpuree
50 g crème fraîche 

Olijfolie
1/4 krop friséesla 
balsamicoazijn

Peper en zout

Hak 75 g zalm fijn.
Was de bieslook en knip deze fijn. 
Meng de 75 g zalm, de roomkaas met het citroensap, mierikswortel, crème fraîche en de bieslook. 
Breng het op smaak met peper en zout. 
Verdeel het roomkaasmengsel in hoopjes over 8 plakken zalm. 
Wikkel de zalm om de roomkaas heen en verpak ze een voor een in plasticfolie. 
Laat de zalmbonbons in de koelkast goed koud worden. 
Was de friséesla en hak deze heel fijn. 
Maak van de balsamico, olijfolie, peper en zout een dressing en giet over de sla.
Leg de sla als een dunne rand om de vier bordjes en leg de zalmbonbons in het midden.
Lekker met een geroosterd snee brood. 


Je an ze als Amuse of als voorgerecht presenteren !
Of gewoon als lekkr snakie tijdens de borrel of verjaardag 
  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten