woensdag 27 februari 2013

Sinaasappelval ...

Vandaag weer een recept voor Vla  "Sinaasappelvla"

Dit gaat erin !

2,5 deciliter sinaasappelsap (van 3 tot 4 sinaasappels)
2 eetlepels citroensap (van 1/2 citroen)
3 eieren, gesplitst in dooiers en witten
geraspte schil van 1 sinaasappel
10 gram maïzena
60 gram suiker

Overgiet één sinaasappel met kokend water om de waslaag te verwijderen, rasp dan de schil.
Pers de sinaasappels uit en zeef het sap.
Je moet een kwart liter sap hebben.
Doe daar een halve deciliter gezeefd citroensap bij.
Snijd de sinaasappel schilletjes in kleine stukjes (als je een zesteur gebruikt, krijg je lange sliertjes).
Klop de eidooiers met de suiker tot een wit, luchtig mengsel.
Roer de maïzena tot een papje met een lepel vruchtensap.
Roer het maïzena papje door de eidooiers met suiker, en giet dan het vruchtensap erbij terwijl je blijft roeren.
Doe de sinaasappelschil erbij.
Zet dit geheel op het vuur, en breng tegen de kook aan terwijl je blijft kloppen met garde of mixer.
Als je bang bent voor schiften, doe je dit au-bain-marie.

Au bain-marie is het in een waterbad (warm of koud) plaatsen van een pan of kom met gerechten om de temperatuur te doen dalen of te verhogen.)

Als de vla gebonden is, haal je hem van het vuur.
Klop de eiwitten stijf (gebruik daarvoor een geheel schone, vetvrije garde of mixer gardes) en spatel de vla erdoor.
Laat de vla afkoelen.


Dien ze op met n flinke klodder vers geklopte Slagroom Hmmmmmmm t water loopt me al in de mond !!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten