Vandaag weer een recept voor Vla "Sinaasappelvla"
Dit gaat erin !
2,5 deciliter sinaasappelsap (van 3 tot 4 sinaasappels)
2 eetlepels citroensap (van 1/2 citroen)
3 eieren, gesplitst in dooiers en witten
geraspte schil van 1 sinaasappel
10 gram maïzena
60 gram suiker
Overgiet
één sinaasappel met kokend water om de waslaag te verwijderen, rasp dan
de schil.
Pers de sinaasappels uit en zeef het sap.
Je moet een kwart liter
sap hebben.
Doe daar een halve deciliter gezeefd citroensap bij.
Snijd
de sinaasappel schilletjes in kleine stukjes (als je een zesteur gebruikt,
krijg je lange sliertjes).
Klop de eidooiers met de suiker tot een wit, luchtig mengsel.
Roer de maïzena tot een papje met een lepel vruchtensap.
Roer
het maïzena papje door de eidooiers met suiker, en giet dan het
vruchtensap erbij terwijl je blijft roeren.
Doe de sinaasappelschil
erbij.
Zet dit geheel op het vuur, en breng tegen de kook aan terwijl je
blijft kloppen met garde of mixer.
Als je bang bent voor schiften, doe
je dit au-bain-marie.
( Au bain-marie is het in een waterbad (warm of koud) plaatsen van een pan of kom met gerechten om de temperatuur te doen dalen of te verhogen.)
Als de vla gebonden is, haal je hem van het vuur.
Klop
de eiwitten stijf (gebruik daarvoor een geheel schone, vetvrije garde
of mixer gardes) en spatel de vla erdoor.
Laat de vla afkoelen.
Dien ze op met n flinke klodder vers geklopte Slagroom Hmmmmmmm t water loopt me al in de mond !!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten