Vandaag 11 febr 2013 een recept voor "Spinazie-brietaartjes
En dit haal je ervoor in huis
8 bladerdeegplakken
65 g pijnboompitten
1 ui
1 teentje knoflook
olijfolie, om in te bakken
300 g spinazie
400 g brie
50 g paneermeel
Extra nodig
zeef
cupcaketray
kwastje
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Laat de plakjes bladerdeeg half ontdooien.
Verwarm een pan en rooster de pijnboompitten in circa 4 minuten goudbruin.
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten.
Voeg de spinazie toe en laat in circa 4 minuten slinken. Zet het vuur uit.
Roer de pijnboompitten door de spinazie en breng op smaak met een beetje zout en peper. Laat de spinazie uitlekken in een zeef.
Snijd de brie in schuine plakken.
Druk in ieder bakje van de cupcaketray een plakje bladerdeeg.
Of gebruik een grote springvorm voor een grote spinaziebreitaart
Strooi wat paneermeel in de bakjes, verdeel het spinaziemengsel over de bakjes en verdeel daarover de plakjes brie. Vouw de uitsteeksels van het bladerdeeg naar binnen.
Kluts het ei los in een kom. Besmeer het bladerdeeg met ei.
Schuif de spinazie-brietaartjes in de oven en bak in circa 40 minuten goudbruin en gaar.
Haal de spinazie-brietaartjes uit de cupcaketray of grote springvorm en serveer ze met n lekkere salade
Geen opmerkingen:
Een reactie posten