Dit haal je daarvoor in huis
10 el rijstazijn (maakt niet uit welke kleur)
10 el suiker
10 el water
6-8 lange verse rode pepers
4 teentjes knoflook
1 el olie
2 tl grof zout
De pepers wassen, schoonmaken en in
lengte halveren.
Dan afhankelijk van de scherpte de zaadjes en
zaadlijsten verwijderen (maakt de saus zachter) of er in laten (maakt de
saus scherper)
De peper met 2 tl grof
zeezout in een vijzel doen en fijnwrijven, ze mogen nog korrelig zijn.
10 el rijstazijn, 10 el suiker met 10 el water aan de kook brengen en
tot een lichte siroop in laten koken. Intussen 4 teentjes knoflook
pellen en fijnhakken.
De knoflook langzaam en zachtjes in 1 el olie
stoven en met de pepers door de siroop roeren.
De saus in een flesje of pot gieten en af laten koelen.
Lekker bij aziatische gerechten bijv. loempia′s en op n broodje Biefstuk !!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten