Vandaag een recept voor Een Caribische rijstschotel " Jambalaya
En dit heb je ervoor nodig :
1 zak scampi (500 g, diepvries)
200 g chorizoworst, in blokjes
2 eetlepels olijfolie
1 grote ui
2 stengels bleekselderij, in blokjes
1 rode paprika, in stukken
1 rode peper (met zaadjes), in ringetjes
200 g achterham, in grove stukken
1 bakje tasty tom trostomaten, in vieren
300 g witte rijst (langkorrel)
500 ml kippenbouillon (van tablet)
2 eetlepels peterselie (zakje a 30 g), fijngesneden
Zonodig je Scampi ontdooien volgens gebruiksaanwijzing en pellen.
In een braadpan
bak je de chorizo in olijfolie op laag vuur uitbakken.
als ze gebakken is schep je de Chorizo op n bordje
De Garnalen bak je in t bakvet van de chorizo al omscheppend 2-3 min. tot ze
gaar en roze zijn.
Leg de gebakken Garnalen Naast de chorizo op t bord
In rest van bakvet
de ui, bleekselderij, paprika en de rode peper 2-3 min. bakken.
Doe er dan de Ham, chorizo,
tomaat en rijst er door en 1-2 min. zachtjes bakken.
Bouillon
erbij schenken en rijst afgedekt in 20 min. gaarkoken.
Op smaak brengen
met zout en veel peper.
Helft van scampi erdoor scheppen.
Verdeel de Rijstschotel
in vier grote kommen verdeel er de rest van de scampi er overheen
Peterselie erover strooien en je kan aan tafel Eet se
Geen opmerkingen:
Een reactie posten