Vandaag weer eens n recept voor een Taart 'Lange vingers taart
En dit haal je ervoor in huis
2 pakken lange vingers
2½ borrelglaasje amaretto likeur
1½borrelglaasje water
100 gram boter
150 gram poedersuiker
¼ liter slagroom
3 eierdooiers (eigeel)
2 zakjes vanillesuiker
1 pure reep chocolade
De taart bestaat uit 4 lagen+ chocorasp
Leg het bakpapier op de bodem van de springvorm (klem het tussen de rand)en beboter de zijwand.
Begin met de ronding van de vorm te bekleden met rechtopstaande lange vingers
Start dan met laag 1: doe 1½ borrelglaasje amaretto + 1½borrelglaasje water in een diep bord (genoeg voor
2 lagen).
Haal snel de lange vingers er 1 voor 1 doorheen en met de suikerlaag naar beneden bedek je er de bodem mee
Dan door naar laag 2 boter, poedersuiker,1 zakje vanillesuiker mixen.
Dan de eierdooiers ( eigeel) er 1 voor 1 doorheen mixen gevolgd door een borrelglaasje amaretto.
Dit alles 10 min. mixen tot een stevige crème is verkregen.
Deze crème glad over de lange vingers verdelen.
laag 3 Hetzelfde als laag 1
laag 4 Slagroom+vanillesuiker stevig kloppen.
Dit over de lange vingers verdelen.
Tot slot de geraspte reep chocolade mooi over de taart uitstrooien.
Taart 12 uur in de koelkast laten staan.
Je kan m ook met fruit bekleden of muisjes voor een geboorte taart !!
En lekkr smikkelen !!!
er staat niet bij wat voor maat vorm je nodig hebt
BeantwoordenVerwijderen