Vandaag weer eens een Visrecept "Kabeljauw met Hollandse garnalen in witte wijnsaus
Daar moet je wel Ff het volgende voor in huis shoppen
1 sjalot
1 teentje knoflook
olijfolie, om in te bakken
350 ml droge witte wijn
200 ml kookroom
100 g Hollandse garnalen
Kabeljauw
4 kabeljauwfilets met vel à 150 g
olijfolie, om in te bakken
Extra nodig
zeef
Witte wijnsaus met Hollandse garnalen
Pel en snipper de sjalot.
Pel en snijd de knoflook fijn.
Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de sjalot en knoflook circa 3 minuten.
Schenk de witte wijn erbij.
Breng aan de kook en laat in circa 6 minuten tot de helft inkoken
Schenk de room erbij en laat de saus op middelhoog vuur circa 10 minuten doorkoken.
Breng op smaak met een beetje zout en witte peper.
Zeef de saus en roer de garnalen erdoor.
Kabeljauwfilets
Controleer het vel van de kabeljauw op schubben.
Snijd de kabeljauw op de velkant
diagonaal in, maak totaal 4 sneden.
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kabeljauw rustig op de velkant in circa 6
minuten goudbruin en krokant.
Draai de vis om en bak nog circa 2 minuten.
Breng de vis op smaak met een beetje zout en peper.
Serveer de vis met de velkant naar boven.
Giet er wat van de saus overheen en serveer de rest van de saus erbij in een mooie juskom
Geen opmerkingen:
Een reactie posten