En daar haal je het volgende voor in huis :
2 el olijfolie
1 schaal paddestoelenmelange (200 g), in plakjes
1 bak champignons, (400 g) in plakjes
3 tenen knoflook, fijngesneden
2 pakjes pastasaus (sugo kruiden, a 390 g)
1 pak verse lasagnebladen (250 g)
1 bekertje crème fraîche light (125 g)
50 g jong belegen kaas 50+ (biologisch), geraspt
.
Verwarm de oven voor op 180 ºC
Verhit de olie in een
koekenpan.
Bak de paddenstoelen en champignons 4 min.
Schep er 2/3 van
de knoflook door en bak die 1 min. mee.
Voeg peper toe.
Schenk een dun laagje pastasaus in de ingevette ovenschaal.
Leg er 2-3 lasagnebladen op.
Verdeel er wat paddenstoelen en enkele
lepels saus over.
Dek af met 2-3 lasagnebladen.
Maak meer lagen met de
rest van de paddenstoelen en saus.
Eindig met een laag lasagnebladen en
saus.
Meng de crème fraîche met de kaas en de rest van de knoflook.
Schep op de lasagne en strijk uit.
Lekkr rijkelijk Bestrooien met peper.
Bak ze dan af in de oven ca. 30 min. goudbruin en gaar.
Laat dan alleen nog de toplaag van de Crème Fraîche met de kaas en knoflook achterwege
Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Neem de schaal tijdens het voorverwarmen van de oven uit de koelkast en voeg er dan op het laatst t crème fraîche mengsel aan toe afbakken in plus minus 30 min
Tip van de kokkerelchef
Je kunt de lasagne een een halve tot 1 dag van tevoren bereiden .Laat dan alleen nog de toplaag van de Crème Fraîche met de kaas en knoflook achterwege
Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Neem de schaal tijdens het voorverwarmen van de oven uit de koelkast en voeg er dan op het laatst t crème fraîche mengsel aan toe afbakken in plus minus 30 min
Geen opmerkingen:
Een reactie posten